Telefoonnummer

0683447153

E-mail

info@mindbodysole.nl

Hallo mooie ziel, even een reminder om adem te halen!

Geluk en plezier zijn in overvloed aanwezig, hier en nu. Vaak zijn we te druk om het op te merken. We zitten op de trein van gewoonte energie, zorgen, druk en volle agenda, we moeten door… toet toet, de trein dendert maar door. Zelfs vaak als we zitten of pauze nemen. Onze gedachten over wat er nog moet of wat er eerder gebeurde, ‘zitten en pauzeren’ niet met ons mee.

Het is gewoon geworden dat lichaam en geest niet aanwezig zijn op één plek. Je lichaam is ergens maar je geest is elders. Deze splitsing is gewoonte energie geworden en zo krijgt je lichaam nauwelijks tijd om te helen; om op adem te komen.

Maar weet je dat je lichaam en geest één zijn? Ze zijn twee manifestaties van hetzelfde. Voel maar eens wat je opmerkt wanneer je heel bewust met je aandacht naar je hand gaat. Met heel je aandacht ín je hand aanwezig bent. Ineens voel je daar wat gebeuren, er tintelt iets of er bruist iets. Dat is het leven dat door je heen stroomt en je wordt je er pas van bewust als je er echt je aandacht (geest) op richt. Probeer dit maar eens uit met verschillende delen van je lichaam. Je kunt met je bewuste zijn, met je aandacht, het leven in je lichaam voelen.

Helen; in het hier en nu

Heling vindt plaats wanneer lichaam en geest samenkomen en ontspannen. Wanneer we aanwezig zijn in het hier en nu, bewust zijn van wat er om ons heen gebeurt, en van wat er in ons gebeurt. Zonder daar dan weer gedachten over te hebben, echt de directe ervaring van het zijn in dit moment. En hoe meer we met onze aandacht aanwezig zijn in ons hele lichaam, hoe meer onze cellen de kans krijgen om te herstellen, om hun werk goed te doen.

Heel jezelf met elke ademhaling

Een fantastisch middel, dat we allemaal tot onze beschikking hebben is onze ademhaling; een prachtig gratis medicijn dat je meteen terughaalt naar het huidige moment. Zodra je met je aandacht je ademhaling volgt ben je meteen in het hier en nu. Binnen elk moment van leven kun je kiezen voor bewuste ademhaling en elke ademhaling kan heling brengen! Rust in je lichaam; rust in je geest.

Probeer maar eens bewust, diep adem te halen, te voelen hoe je longen zich vullen en legen én na te denken over je zorgen. Dit is nagenoeg onmogelijk! Je ademhaling is een fantastische manier om thuis te komen bij jezelf en connectie te voelen met het leven. Op deze manier kun je ook bewuster contact maken met al het moois wat zich aandient in het hier en nu. De mooie bloemen zien in de tuin, dankbaar zijn dat je lichaam in staat is om werkelijk te zien en te voelen, de vogels horen zingen. Wanneer we continue in ons hoofd zijn en veel denken, gaan al deze mooie dingen aan ons voorbij. We leven niet ten diepste. Leven is direct ervaren wat er te beleven valt in het hier en nu. Hier kunnen we plezier en verwondering ervaren.

Frisser omgaan met je zorgen

Dit betekent niet dat je hoeft te ontkennen dat je zorgen er zijn, dat is niet de bedoeling van deze oefening. De bedoeling is juist om je continue stroom van gedachten te onderbreken. Hierdoor ontstaat ruimte zodat je frisser met je zorgen om kunt gaan. Je zorgen en gedachten gaan nergens naar toe, of je er nu wel of niet continue mee bezig bent. Hoe meer je in staat bent om afstand te nemen van je zorgen, hoe makkelijker je ze tegelijkertijd kunt dragen zonder overspoeld te worden. Dan blijft er ook ruimte om te genieten van het wonderlijke feit dat je leeft!

Happy Breathing!


Verder lezen

Lees hier meer over VoetreflexPlus Therapie

Lees hier meer over VoetreflexPlus Therapie

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]

Deze website gebruikt cookies. Als u deze site blijft gebruiken dan gaat u akkoord met ons cookiebeleid.  Meer info