Telefoonnummer

0683447153

E-mail

info@mindbodysole.nl

Je heb vast wel eens gehoord dat lichaam en geest één zijn; de zg. body-mind connectie. Emoties, belemmerende overtuigingen, vasthouden aan het verleden zijn onder meer redenen waardoor klachten in het lichaam kunnen ontstaan. Deze klachten manifesteren zich vaak op plaatsen in je lichaam die heel mooi kunnen laten zien wat er mogelijk ten grondslag ligt aan jouw klacht.

Laten we eens kijken naar de nek, een gebied waar veel mensen last van hebben. De problemen kunnen door diverse oorzaken ontstaan, zoals bijvoorbeeld een verkeerde houding (veel pc werk, veel op je mobiel kijken), hoge spierspanning, slaapproblemen, weinig ontspanning vinden, stress en fysiek trauma.

Maar de nek heeft nog veel meer geheimen…

Zo is je nek letterlijk de brug tussen je hoofd en je lichaam. Daarmee is het ook meteen de brug tussen je brein en je hart, je denken en je gevoel. Misschien wel één van de fysieke plekken die de body-mind connectie het beste weergeeft.

Kwetsbaar

Je nek is een hele kwetsbare plek, net als jij als geheel. Je denken, je hart, je oordelen en je gevoelens, alles doet mee in de body-mind connectie! Dat proces is heel kwetsbaar, om naar te kijken, om te durven laten zien. Het is altijd heel belangrijk om hier zeer respectvol en zacht mee om te gaan.

Je fijn voelen in je lichaam

Als we kijken naar de nek als brug tussen lichaam en hoofd, je denken en je gevoel dan wordt het meteen duidelijk dat het ook een directe blokkade kan opleveren tussen deze delen van je ‘zijn’.

Hoe is je relatie met je lichaam? Hoe denk je over je lichaam? Voel je je fijn in je lichaam of wil je er liever afstand van nemen?

Door verschillende ervaringen kunnen mensen afstand willen nemen van hun lichaam. Voorbeelden kunnen zijn het hebben van veel littekens door fysiek trauma, overgewicht, fysiek en/of emotioneel misbruik. Dit kunnen oorzaken zijn voor het niet aanwezig willen zijn in je lichaam. Je eigen lichaam afkeuren kan zorgen voor een stagnatie van de energiestroom die vanuit je hoofd naar je lichaam en visa versa hoort te stromen.

Uit je hoofd

Ook mensen die heel veel in hun hoofd zitten, bijvoorbeeld mensen die veel piekeren maar ook mensen die meer gericht zijn op studeren, lezen, mensen die dromerig zijn of mensen met een veeleisende kantoorbaan kunnen nek klachten ervaren.

Andersom kunnen mensen die extreem gericht zijn op hun lichaam ook nek klachten ervaren, wanneer je alleen maar gericht bent op je lichamelijke ontwikkeling dan kan de energiestroom in je nek ook stagneren.

Je nek is ook het gebied van je keelchakra, het uitspreken van je ideeën en je emoties. Hoe vrij voel je je om te zeggen wat je denkt of wat je voelt?

Slikken, ademen; meer dan alleen maar een fysieke processen

Wat je tot je neemt moet je doorslikken, hoe zit dit met mentale en emotionele processen. Heb je voor je gevoel veel moeten slikken van anderen, of misschien nog steeds?

Je zuurstof gaat via de luchtpijp en dus via je nek in en uit je lichaam, hoe vrij kun jij ademhalen? Heb je longproblemen? Houd je door spanning en stress veel je adem in?

Zo zijn er nog veel meer zaken die kunnen meespelen als het gaat om nek klachten

Hoe flexibel ben je in het kijken naar zaken, kun je je makkelijk inleven in de situatie van een ander en vanuit diverse gezichtsvelden kijken naar iets of ben je wat verstard hierin en vind je het lastig om open te staan voor meerdere zienswijzen.

Belangrijk is het om dieper te kijken dan alleen het fysieke stuk als het gaat om werkelijke heling. De body-mind connectie kan hierbij ondersteunen zodat we onderliggende oorzaken ook meteen aandacht geven.

Met VoetreflexPlus kunnen we kijken naar de diepere oorzaken en zo tegelijk de klacht én de oorzaak aandacht geven. Naast het behandelen van de fysieke aspecten kunnen we ook de doorstroming van emotionele en mentale blokkades weer op gang brengen.

Ik ontmoet je graag!

Bron: Your body speaks your mind


Meer lezen

Lees hier meer over VoetreflexPlus Therapie

Lees hier meer over VoetreflexPlus Therapie

Haal adem, je leeft

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]

Deze website gebruikt cookies. Als u deze site blijft gebruiken dan gaat u akkoord met ons cookiebeleid.  Meer info