Telefoonnummer

0683447153

E-mail

info@mindbodysole.nl

Bij rouwverwerking denk je waarschijnlijk aan het overlijden van een dierbare maar gevoelens van rouw omvatten veel meer dan dat.

Bij rouw gaat het meestal om situaties waar je niet om hebt gevraagd en waarbij de grond totaal onder je voeten vandaan wordt geslagen zoals bij inderdaad een overlijden maar ook bijvoorbeeld bij een scheiding, ontslag of een verhuizing. In dergelijke situaties ben je totaal je grip kwijt op je werkelijkheid en je staat voor het voldongen feit dat je leven een totaal andere wending krijgt.

Tijd heelt alle wonden…

Rouw is voor iedereen anders en er staat ook geen tijd voor. Tijd heelt alle wonden… en toch heeft het niet perse met tijd te maken, ieder proces is anders en het is ook zo dat je niet meer terug kan naar hoe het was. Eigenlijk voelt het vaak of we niet meer mogen rouwen zoals dit bij ons past. Na verloop van tijd gaat het leven door en voelt degene die rouwt zich niet meer gezien met zijn of haar verdriet.

Alle lagen doorvoelen

Als we een steen in het water gooien dan ontstaan er oneindige rimpels. Als golven bewegen ze buitenwaarts en zorgen voor een beweging die niet meer stopt. Het beweegt door alle lagen van het water en waaiert steeds subtieler uit. Dit is hoe ik het leven zie en talloze keren wordt er een steentje geworpen in het water van ons leven. Eigenlijk zijn we continue in beweging en verandert de stroming van onze energie als een oneindige dans. We veranderen iedere dag, onze manier van kijken naar dingen, hoe we over iets denken en wat we daarbij voelen.

Dit maakt dat het leven doorlopend van ons vraagt om ons open te stellen voor nieuwe ervaringen en ook om los te laten wanneer dat nodig is.

Wanneer er iets heftigs gebeurt waardoor we gevoelens van rouw ervaren dan kom je ook in een circulaire beweging terecht. Er kunnen veel emoties spelen zoals het verwerken van het verdriet of de schok, boosheid of schuldgevoelens en zelfs eventuele slachtoffergevoelens over wat je is overkomen. Vaak hebben we het gevoel dat als we een bepaald gevoel hebben verwerkt dat het dan over moet zijn. Maar na een tijd merken we dat we weer terugkomen bij dit gevoel.

Verwerken zonder te (veel) praten

Ik geloof in ruimte maken voor elk gevoel, elke laag en hier oordeelloos en liefdevol naar te kijken.

Natuurlijk kan het heel fijn zijn om te praten over wat je doormaakt maar ook kan het heel mooi zijn om juist ruimte te krijgen om te voelen.

VoetreflexPlus Therapie biedt zachte, energetische massages die er speciaal op gericht zijn om dit proces te ondersteunen. Je lichaam en geest mogen alles er laten zijn en ook loslaten wat er losgelaten mag worden.

[instagram-feed]

Deze website gebruikt cookies. Als u deze site blijft gebruiken dan gaat u akkoord met ons cookiebeleid.  Meer info