Telefoonnummer

0683447153

E-mail

info@mindbodysole.nl

Elke dag DE dag van de liefde

Wil jij jouw Valentijn zijn?

Vandaag is het Valentijnsdag, DE dag van de liefde… maar iedere dag zou geëerd en geleefd mogen worden als de dag van de liefde. Niet EEN dag maar DE  dag! Alleen deze dag is gegeven en we kunnen onze liefde laten stromen in alles wat we doen. Iedere actie, iedere gedachte en ieder gesproken woord kan vanuit liefde ontstaan. Dit geldt dan ook niet alleen romantische liefde, maar ook voor de mensen om je heen waar je van houdt en misschien nog wel het allerbelangrijkste… voor jezelf!

Onvoorwaardelijke (zelf) liefde

Ik heb zelf nog een hoop te leren over liefde, ik besef het mezelf elke dag. Het is zo bizar dat iets dat zo natuurlijk is, soms zo moeilijk kan zijn. We zijn gemaakt van liefde, we zijn liefde en toch kunnen we zo hard zijn voor onszelf en voor anderen. We houden van mensen en toch is dat vaak niet onvoorwaardelijk.. Ik hou van je als, wordt het dan. Ik hou van je als je je zo gedraagt dat ik in mijn comfortzone kan blijven, ik hou van je als je mij bevestigt in mijn manier van doen en denken. We bieden liefde die komt met voorwaarden. Ikzelf merk het ook bij mezelf soms, dat ik het moeilijk kan vinden om iemand helemaal te accepteren zoals hij is. Ik ben me ervan bewust dat ik mijn limieten heb, dat ik soms door mijn eigen geconditioneerde visie naar een ander kijk of naar een situatie, ook ik heb mijn fouten net als ieder ander.

We doen dit ook naar onszelf toe, onszelf afwijzen als we vinden dat we het niet goed hebben gedaan. Onszelf afwijzen als we er een keer niet zo fris en fruitig uitzien of sowieso commentaar hebben op onze uiterlijke kenmerken of andere dingen in onszelf die we afwijzen.

Ik weet in ieder geval van mijzelf dat ik mij op een bepaald level mezelf niet altijd waardig voel van liefde, zeker niet mijn eigen liefde. En toch is deze zogenoemde ‘zelf-liefde’ op de een of ander manier het meest sacraal, het allerbelangrijkste.

Hoe vaak spreek jij jezelf liefdevol toe? Wil jij jouw Valentijn zijn?

Mijn doel is om te leren liefhebben, onvoorwaardelijk. Ik geloof dat dit iets is wat ik kan, wat we allemaal kunnen. Als we maar de weg naar binnen kunnen vinden, echt thuiskomen bij onszelf. De schat vinden die ongetwijfeld zich bevindt, diep binnen in ons.

Mevlana Rumi

Kijk in jezelf met ogen van compassie

Zolang wijzelf barrières hebben tegen liefde, zullen we nooit volledig begrijpen wat het betekent om lief te hebben. En het is zo kwetsbaar, ik weet het, omdat het betekent diep in jezelf te kijken naar alles wat we in onszelf afwijzen. Om het stof weg te blazen dat deze stukken van onszelf heeft bedekt en waarvan we zo bang zijn om er naar te kijken. Laat staan om ze op te pakken, ze voorzichtig te betasten en te bekijken met zachte ogen. Oh ja, dit is ook een onderdeel van mij… Laat staan om ze toe te fluisteren met woorden van liefde en compassie. Ja dit is iets wat ik heb gedaan, heb gezegd en ik heb toegestaan dat dit zich innestelt in de diepste delen van mij omdat ik er niet meer naar wil kijken, ik wil het niet meer voelen. Maar nu ben ik hier, open en bereid om te zien, om dit kwetsbare deel van mijzelf in het licht te houden. Om liefde vanuit mijn handen te laten stromen naar de kern van mijn pijn.

You did the best you could

Vergeef jezelf, neutraliseer je pijn door diep in te zien dat je hebt gedaan wat je kon, in dat moment met de inzichten die je toen had. Het heeft bijgedragen aan je groei en je ervaring. Voor al het ‘slechte’ dat je er uit vergroot voor jezelf heeft het ook goede dingen gebracht. Door te weten dat je het nu waarschijnlijk anders aan zou pakken, dat je het nu anders zou doen. De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat je hebt geleerd van hoe je het eerder hebt gedaan. Ze zeggen ‘door schade en schande wordt men wijs’ en dat is waar, het gebeurt vaak op een pijnlijke manier wat nu bij mij het inzicht oplevert dat zelfliefde alleen kan groeien door jezelf liefdevol te vergeven. Zonder modder geen lotus, nog een mooie quote van een van mijn meest geliefde leraren Thich Nhat Hanh. Als we onze fouten kunnen leren omarmen als groeipijnen dan zijn we al een stuk verder en zodra we dit voor onszelf kunnen wordt het ook een stuk makkelijker om met compassie te kijken naar een ander. Zo wordt iedere dag Valentijnsdag.

Liefdevol cadeau voor jezelf (of voor iemand van wie je houdt)

Wil jij jouw Valentijn zijn? Er zijn VoetreflexPlus massages die uitermate geschikt zijn om te helpen dichter bij jezelf te komen en jezelf met liefde te omarmen. Wil je hier meer van weten klik dan hier of kijk rustig rond op de website.

Ik wens je heel veel (zelf)liefde, vandaag en elke dag

Liefs, Ellen

[instagram-feed]

Deze website gebruikt cookies. Als u deze site blijft gebruiken dan gaat u akkoord met ons cookiebeleid.  Meer info