Telefoonnummer

0683447153

E-mail

info@mindbodysole.nl

Waar zachtheid is, is ontspanning
Waar ontspanning is, is heling

Cranio SacraalPlus

Het Cranio Sacrale gebied loopt van de schedel/kruin (cranio) tot aan het heiligbeen (sacrum). Dit gebied wordt omvat door een vlies, de Dura Mater, die om de hersenen zit, om het centrale zenuwstelsel naar beneden loopt en dan aansluit om het heiligbeen. Cranio SacraalPlus richt zich op dit systeem dat ook wel het oer-systeem wordt genoemd. Hier doorheen stroomt het cranio-sacrale vocht dat zorgt voor het reinigen van de hersenen en het centrale zenuwstelsel. Het zorgt voor de aanvoer en afvoer van voedingsstoffen. Daarnaast zorgt het voor demping en dus bescherming van deze vitale delen.

Deze vloeistof heeft, naast de bloedsomloop en de lymfestroom, een geheel eigen stroom, die een zeer belangrijke plek inneemt in ons lichaam. Deze stroom zou je ook kunnen zien als de essentiële stroom, de levensstroom. Deze levensstroom heeft een eigen ritme, het cranio-sacrale ritme, die voelbaar is in het hele lichaam.

Cranio SacraalPlus behandeling

Tijdens een Cranio Sacraal behandeling volgen we de levensstroom van het cranio-sacrale vocht. Door open en met diepe aandacht aanwezig te zijn bij deze stroom (zowel therapeut als cliënt), ontstaat er ruimte voor het zelfgenezend vermogen om blokkades op te ruimen. Tijdens deze behandeling werken we met de stroming van het Cranio Sacrale vocht en met de energie doorstroming in de meridiaanbanen. Ook nemen we bepaalde acupunctuurpunten mee hierin.

Cranio SacraalPlus kenmerkt zich door pure aandacht en aanwezigheid die vertaald wordt in zeer lichte aanrakingen op het lichaam. Bij deze aanrakingen ligt de focus op het volgen van de stroom van het Cranio-Sacrale vocht die wordt doorgegeven via de Dura Mater. Het lichaam herkent dit volgen als gehoord worden. De natuurlijke stroming kan zich weer herstellen. Bij deze behandeling blijft de kleding aan.

De module Cranio SacraalPlus basis en de verdiepingsmodule heb ik gevolgd bij Total Health Academy.

Lees hier mijn blog over Cranio SacraalPlus die iets dieper ingaat op de doorwerking van de Dura Mater en over de diepere werking van Cranio SacraalPlus.

[instagram-feed]

Deze website gebruikt cookies. Als u deze site blijft gebruiken dan gaat u akkoord met ons cookiebeleid.  Meer info